Ősbuda Fényképek

Translate

2012. november 20., kedd

Történelmet írunk! Az 1355. határjárás megfejtése-oklevelek

Budavára-Kurszán vára-Noé-hegy-Alba Maria Ecclesia-Pest-újhegyi vár-Beate Marie Virginis Ó-Buda-Alt-Ofen főtemploma.
Ott Van! Az 1355. határjárás a Csillaghegyet járja körbe, és különíti el az Ó-Budai prépostság számára! A Péterhegyet válassza le a királynő részére a köves Árpád völgynél az egész várossal, egészen a Sycan-Kevély-hegy keleti oldaláig! Ott volt a királynői vár, egy már régebben létező várból kiépítve SICAMBRIÁBAN! Ez a felső terület volt Acinco a meleg vizek birodalma.

1399-ben egy oklevél a budai szőlőhegyen lévőnek mondja Fehéregyházát, 1400-ban viszont azt írják, hogy Óbuda mellett található. A Dillich képen pontosan ezt láthatjuk.
Alt Ofen-Buda Vetus-Fehéregyháza (B.M.V)
SICAMBRIÁT-Atilla király városát- az eredeti ÓBUDÁT MEGTALÁLTUK!

Egy 1413-as oklevél egy szőlőbirtok adás-vételénél írják azt, hogy Fehéregyháza az óbudai szőlőkel szomszédos, 1425-ben pedig a Fehéregyháza felett futó, szőlők között futó utat egy polgár saját költségére javíttat meg. 
Ezt csak az nem látja ugyanannak aki direkt nem akarja látni! "Idealizáltak" az Ó-Budai metszetek? Mi a probléma? Tán az, hogy át kell írni az eddigi "tévedéseket"?!
Sigmund Birken Donau strandt. Nézzük csak ezt az "idealizált" metszetet, milyen csodálatos képet mutat nekünk az Ó-Budai várakról! Egyértelműen láthatjuk 3. Alt Ofen azaz Ó-Buda a Boldogságos szűz szigetén, az Ezüsthegyen a János lovagok kórháza, a Pest-újhegyi Beate Marie Virginis-Fehéregyháza a Csillaghegyen és a királynői vár-város az alsó várhegyen!
Az 1355. határjárás a szigetről kiindulva a Dunán átkelve az útnál kezdődik ahol régi Budáról-új-Budára vezet az út, a Péterhegy lábánál.
Ez nem létezik? Miért nem szerepel a régészeti topográfiában? Ezek itt az Ó-Budai prépostsághoz tartozó romok és egyben Sicambria vára!
 1389-ben Mária királyné adományt tesz az óbudai klarissza kolostor számára, amelyben a kolostor megkapja a Krimheltferdeje nevű patakot, amely Fehéregyházától folyik a klarissza kolostor felé,-az alsó-Buda várába-városába !
Ó-MALOMHEGY! A Klarissza malomtól továbbinduló kiépített Anonymus kőmeder.
1421-ben egy oklevél említi a klarisszák kezén lévő malmot, amely Fehéregyháza kapuja előtt állt, az óbudai szőlőhegynél.
A Klarisszák malmának romjai


Anonymus kőmeder és  Klarisszák malmának romjai és falai!


Fehéregyházától 30 lépés távolságban malmot hajt a hévíz ami a hegy keleti oldalán az egyház ajtaja előtt kettős-forrásból bukkan elő!
A patakmalom romjai
1439-ben, és 1443-ban szintén a szőlőhegyen lévőnek említik Fehéregyházát. 
Vízelosztó zsiliprendszer a malomnál!

A Klarisszák malmának falai

A KLARISSZA MALOM VÍZDUZZASZTÓ FALA
AZ ANONYMUS KŐMEDER FEHÉREGYHÁZI RÉSZE

A NÉVTELEN Ó-BUDAI JEGYZŐ MINDEN SZAVA IGAZ!

ANONYMUS  NYÍLT-ÉPÍTETT KŐMEDER

KŐMEDER VÍZELOSZTÁS

A KLARISSZA MALOMHOZ VEZETŐ SZAKASZ

AZ ANONYMUS KŐMEDER FELSŐ VÍZELOSZTÓ ZSILIPJE


2 megjegyzés:

  1. Gratulalunk a faradsagos es kitarto munkadert Pajszvivo.Csak igy tovabb !!!!!!!!!!!!
    Koszonettel:Kozma Zsolt

    VálaszTörlés
  2. Szerbusz Zsolt! Köszönöm szépen,sok munkánk van még....

    http://feheregyhaza.blogspot.co.at/

    VálaszTörlés